Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pehli yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kemikli parça et (beş parça) 5;
- 4 adet patlıcan 5;
- 4 adet domates 5;
- 3 adet sivri biber 5;
- gerektiği kadar su 5;
- tuz 5;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 5;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 5.
Yapılışı:
- Etler el büyüklüğünde parçalanır 5.
- Üzerine yoğurt ve karabiber sürüldükten sonra tereyağında kızartılır ve bir tencereye alınır 5.
- Biraz su eklenerek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirilir, suyu azalırsa, sıcak su ilave edilir 5.
- Patlıcanlar alaca soyulur, ikiye bölünür ve doğranır, limon suyu ve tuz konulmuş suyun içinde biraz bekletilir 5.
- Yıkanıp sıkılan patlıcanlar ve doğranmış biberler tereyağında kızartılır 5.
- Bir kaba alınan kızarmış sebzelerin üzerine etler dizilir, etin suyu üzerinden gezdirilir ve domatesleri doğranır, tuzu ekilir 5.
- Hafif ateşte 15-20 dakika ya da fırında pişirilir 5.
Ayrıca, patlıcan pehli yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir:
- 2-3 parça dana biftek 2;
- 2 adet soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 2 adet domates 2;
- 2 adet biber 2;
- kaya tuzu 2;
- karabiber 2.
Dana biftek 3 su bardağı su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir 2. Diğer taraftan patlıcanlar alacalı olarak uzunlamasına kesilir (kaya tuzu eklenmiş suda bekletilir) 2. Soğan, sarımsak, biber küçük doğranır ve orta ateşte sotelenip bekletilir 2. Patlıcanlar ölçülü olarak kızartılır ve fazla yağı alınır 2. Patlıcanlar beklettiğimiz soğanlara eklenir 2. Yumuşayan bifteklerimiz didiklenir (kuşbaşı olarak da kullanabilirsiniz) patlıcanlara eklenir 2. Üzerine domatesler rendelenir ve artan et suyu eklenir 2. Kaya tuzu ve karabiber eklenerek kısık ateşte 30-35 dk. pişirilir 2.
Pehli yemeğinin farklı versiyonları ve yapılış şekilleri olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: