• Buradasın

    Pehlı hangi etten yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pehli, genellikle kuzu kaburgası kullanılarak yapılır 13.
    Ayrıca, Sivas yöresine ait pehli tarifinde kemiikli parça et (örneğin, koyunun sağ uyluk kaburgası) kullanılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kayseri pehli içinde ne var?

    Kayseri pehli içinde bulunan malzemeler şunlardır: 1 kg kuzu kaburganın yarısı; 3 kg patlıcan; 6 adet domates; 4 adet sivri biber; 10 diş sarımsak; 3 adet soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz.

    Pehli yemeği nasıl yapılır?

    Pehli yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg kemikli parça et (beş parça); 4 adet patlıcan; 4 adet domates; 3 adet sivri biber; gerektiği kadar su; tuz; 1 tatlı kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı yoğurt. Yapılışı: 1. Etler el büyüklüğünde parçalanır. 2. Üzerine yoğurt ve karabiber sürüldükten sonra tereyağında kızartılır ve bir tencereye alınır. 3. Biraz su eklenerek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirilir, suyu azalırsa, sıcak su ilave edilir. 4. Patlıcanlar alaca soyulur, ikiye bölünür ve doğranır, limon suyu ve tuz konulmuş suyun içinde biraz bekletilir. 5. Yıkanıp sıkılan patlıcanlar ve doğranmış biberler tereyağında kızartılır. 6. Bir kaba alınan kızarmış sebzelerin üzerine etler dizilir, etin suyu üzerinden gezdirilir ve domatesleri doğranır, tuzu ekilir. 7. Hafif ateşte 15-20 dakika ya da fırında pişirilir. Ayrıca, patlıcan pehli yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir: 2-3 parça dana biftek; 2 adet soğan; 2 diş sarımsak; 2 adet domates; 2 adet biber; kaya tuzu; karabiber. Dana biftek 3 su bardağı su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Pehli yemeğinin farklı versiyonları ve yapılış şekilleri olabilir.