• Buradasın

    Pazılı yumurta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pazılı yumurta yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 soğan 1;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 10-12 pazı yaprağı 1;
    • 1 patates 1;
    • Tuz 1;
    • Karabiber 1;
    • 4 yumurta 1.
    Yapılışı:
    1. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin 1.
    2. Küp doğradığınız patatesleri ekleyip pişirin 1.
    3. Patatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız pazı yapraklarını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
    4. Pazı yaprakları da yumuşayınca yumurtaları kırın 1.
    5. Yumurtalar pişince ocaktan alın 1.
    6. Kırmızı pul biberle süsleyip servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurta ile en güzel ne yapılır?

    Yumurta ile yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: 1. Omlet: Peynir, sebze, jambon veya sosis gibi malzemelerle zenginleştirilerek hızlı ve lezzetli bir yemek. 2. Menemen: Domates, biber ve sucuk ile hazırlanan geleneksel Türk yemeği. 3. Poşe Yumurta: Kaynar suda direkt olarak pişirilen yumurta, salatalarda veya çorbalarda kullanılabilir. 4. Haşlanmış Yumurta: En basit ve sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir. 5. Çılbır: Haşlanmış yumurta, yoğurt ve tereyağı ile hazırlanan sade ve lezzetli bir yemek. Ayrıca, yumurta sandviç, börek, tost, pilav ve makarna gibi birçok farklı yemekte de kullanılabilir.

    Pazili yumurta yanına ne gider?

    Yumurtalı pazı yemeğinin yanına aşağıdaki yiyecekler iyi gider: Gofretli muhallebi tatlısı. Sade pirinç pilavı. Kuru börülce yemeği. Nohutlu misket köfte. Damla sakızlı kedi dili pasta. Ayrıca, yanına ekmek veya salata da servis edilebilir.

    5 dakikada hangi yumurta yemeği yapılır?

    5 dakikada yapılabilecek yumurta yemekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır: 1. Yumurtalı Domates Dolgulu Krep Tost: 1 yumurta, 1 ince dilim domates, 1 dilim tost ekmeği, 1 yemek kaşığı süt, tereyağı veya zeytinyağı ve isteğe göre kaşar peyniri veya fesleğen yaprağı ile hazırlanır. 2. Çedar Peynirli Yumurta: 2 büyük yumurta, 2 yemek kaşığı süt veya krema, 1 yemek kaşığı tereyağı, ¼ çay kaşığı tuz ve karabiber, ½ su bardağı rendelenmiş çedar peyniri kullanılarak yapılır. 3. Yoğurtlu Yumurta: 1 litre kaynar su, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tutam tuz, 3 yumurta, 1 kase yoğurt, 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tutam toz kırmızı biber ile hazırlanır.