Buradasın
Patron tarzı patates nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patron tarzı patates yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karbonat 1
- 2 orta boy patates 1
- 2.5 su bardağı ayçiçek yağı 1
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin 1.
- Dilimlenmiş patatesleri bir süre suda bekletin, ardından kağıt havlu üzerinde kurutun 1.
- Bir kasede nişasta, un, karbonat ve tuzu karıştırın 1.
- Karışımı patateslere ekleyerek harmanlayın ve ardından elekten geçirin 1.
- Tencereyi ocağa alın ve 2.5 su bardağı ayçiçek yağını ekleyerek kızdırın 1.
- Kızgın yağa patatesleri atın ve altın rengi alana kadar kızartın 5.
- Kızaran patatesleri havlu peçete serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını peçeteye çektirin 1.
- Servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: