Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates salatasının püf noktaları şunlardır:
- Patatesleri fazla yumuşatmayın: Patatesler çatalla kolayca delinir hale gelince ocaktan alın ve suyunu süzün 14. Aksi takdirde patatesler dağılabilir ve salatanız püre kıvamına gelebilir 1.
- Patatesleri soymadan haşlayın: Böylece patateslerin besin değerini korumuş olursunuz 1.
- Patatesleri küçük küçük doğrayın: Bu, patateslerin sosu daha iyi çekmesini sağlar 1.
- Salatanızı soğuduktan sonra soslayın: Sıcak patateslere sos eklerseniz, salatanız sulanabilir ve lezzeti azalabilir 1.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları iyice karıştırın: Sosun kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
- Salatanıza yeşillikler ekleyin: Maydanoz, dereotu, taze soğan, nane, roka gibi yeşillikler patates salatasına çok yakışır 1.
- Salatanızı servis etmeden önce buzdolabında dinlendirin: Böylece patatesler sosu daha iyi çeker ve salatanız daha lezzetli olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: