Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastrami, sağlıklı bir yiyecek olarak kabul edilmez 4.
Pastraminin sağlığa olumsuz etkileri:
- Yüksek sodyum (tuz) içeriği 4. Tuz, yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklar riskini artırabilir 4.
- Doymuş yağ oranı 4. Fazla doymuş yağ, kolesterolü yükseltebilir ve kalp hastalığı riskini artırabilir 4.
- İşlenmiş et sınıflandırılması 4. Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere sağlık kuruluşları, işlenmiş etleri insan için kanserojen olarak sınıflandırmış ve düzenli tüketimin kolon kanseri riskini artırabileceğini belirtmiştir 4.
Pastraminin sağlığa olumlu etkileri:
- Protein kaynağı 4. Protein, dokuların onarımı ve enzimlerin üretimi için gereklidir 4.
- Mineral içeriği 4. Demir, çinko ve B12 vitamini gibi mineraller içerir 4.
Genel olarak, pastrami ara öğün olarak nadiren tüketilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: