Pastırmalı kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 su bardağı akşamdan ıslatılmış süzülmüş kuru fasulye; 2 adet kuru soğan; 2 adet sivri biber; 4-5 adet domatesin rendesi; 1 yemek kaşığı salça; 125 gr tereyağ; 5-6 dilim çemeni ayıklanmış pastırma; 1-2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tutam kimyon; 1,5-2 lt kaynamış sıcak su. Yapılışı: 1. Kuru fasulyeyi akşamdan 2-3 kez yıkayıp, 3-4 parmak üstüne çıkacak kadar soğuk su, 1 bardak soğuk süt, 1-2 adet küp şeker ve birazcık tuz karışımı ile ıslatın. 2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın ve tereyağında orta ateşte kavurun. 3. Domates rendelerini ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin. 4. Salçayı ekleyin ve hepsi özlü bir karışım olana kadar kavurun. 5. Çemenleri ayıklanmış pastırmaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. 6. Süzülmüş fasulyeleri tencereye ekleyin, güzelce harmanlayın ve baharatları ekleyin. 7. Kaynamış sıcak suyunu verin, karıştırın ve yemeği düdüklü tencerede pişirin. Pastırmalı kuru fasulye yaparken, domates ve salçanın iyice kavrulduktan sonra pastırmaların eklenmesi gerektiği unutulmamalıdır.