Pastırmalı kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye; 1 orta boy kuru soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı acı biber salçası; 1 tane sivri biber; Karkas Çiftliği pastırma; Tuz; Sıvı yağ; 4,5 bardak sıcak su; 1 tane küp şeker. Yapılışı: 1. Kuru fasulyeleri 1 gece öncesinden su ile ıslatın. 2. Güveç tencerenin içerisine soğanı doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Akşamdan ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 5. Üzerine pastırmaları ekleyin. 6. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve küp şekeri ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 7. Kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin. Alternatif bir tarif: 1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın. 2. Ertesi gün süzüp, 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. 3. Tencerede tereyağını eritin. 4. Soğanları koyup kavurun. 5. Domates, biber ve sulandırılmış domates salçasını ilave edip birkaç dakika pişirin. 6. Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. 7. Suyunu ekleyin ve ardından fasulyeleri ilave edin. 8. 20 dakika pişmeye bırakın. 9. Pişmesine 10 dakika kala pastırmaları ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. 10. Sıcak servis edin.