• Buradasın

    Pastırmalı yumurta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pastırmalı yumurta yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet yumurta 1;
    • 1 adet çarliston biber 1;
    • 1/3 adet kırmızı biber 1;
    • 2 dilim pastırma 1;
    • 1-2 adet taze soğan 1;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 çay kaşığının ucuyla tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Biberleri halka halka olacak şekilde doğrayın 1.
    2. Bir tavada zeytinyağında biberleri renkleri değişene kadar kavurun 1.
    3. İçine 1 cm kalınlığında doğradığınız taze soğanları ekleyip, baharatları da koyup karıştırın 1.
    4. 3-4 parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyin 1.
    5. Ortasında boşluk açıp yumurtayı kırın ve tavanın üstüne kapak kapatın 1.
    6. Arzu ettiğiniz kadar pişirin 1.
    Ayrıca, pastırmaları önceden su ile pişirerek daha yumuşak ve lezzetli hale getirebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurta kızartmasının içine ne konur?

    Yumurta kızartmasının içine çeşitli malzemeler eklenebilir, işte bazıları: Tereyağı ve biber: Temel tarifte tereyağı ve toz biber kullanılır. Yeşillik: Kıyılmış maydanoz veya nane servis sırasında eklenebilir. Ekmek: Yumurta dolması kızartmasında, yumurtaların içine ekmek ufağı eklenir. Domates ve biber: Soğan, sarımsak ve baharatlarla birlikte kavrularak eklenebilir. Çedar peyniri: Kızartma sonunda rendelenmiş çedar peyniri serpilebilir.

    Yumurta ile en güzel ne yapılır?

    Yumurta ile yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: 1. Omlet: Peynir, sebze, jambon veya sosis gibi malzemelerle zenginleştirilerek hızlı ve lezzetli bir yemek. 2. Menemen: Domates, biber ve sucuk ile hazırlanan geleneksel Türk yemeği. 3. Poşe Yumurta: Kaynar suda direkt olarak pişirilen yumurta, salatalarda veya çorbalarda kullanılabilir. 4. Haşlanmış Yumurta: En basit ve sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir. 5. Çılbır: Haşlanmış yumurta, yoğurt ve tereyağı ile hazırlanan sade ve lezzetli bir yemek. Ayrıca, yumurta sandviç, börek, tost, pilav ve makarna gibi birçok farklı yemekte de kullanılabilir.

    Pastırmali yumurtaya hangi baharatlar konur?

    Pastırmalı yumurtaya eklenebilecek baharatlar: Tuz; Kekik; Kırmızı pul biber. Baharat kullanımı, kişisel damak zevkine bağlıdır.