Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmigiano Reggiano peynirinin pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Üretim süreci: Peynir, sadece belirli bölgelerde (Parma, Reggio-Emilia, Bologna, Modena ve Mantova) üretilebilir 235. Üretim, taze ve tam yağlı sütün önceki akşam sağılmış yağsız sütle karıştırılması gibi karmaşık ve zaman alıcı işlemler gerektirir 35.
- Uzun olgunlaşma süresi: Peynir, en az 12 ay, bazı durumlarda 36 aya kadar olgunlaştırılır 235. Olgunlaşma süresi arttıkça peynirin değeri yükselir 2.
- Özel üretim koşulları: Üretimde sadece inek sütü, deniz tuzu ve peynir mayası kullanılır 23. Ayrıca, belirli bakterilerin varlığı gibi doğal koşullar da önemlidir 2.
- Coğrafi işaret koruması: İtalya ve Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret (Denominazione di Origine controllata) ile korunmaktadır 25. Bu, sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini zorlaştırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: