Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pankeklerin uzun olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun Kıvamı: Pankek hamurunun çok akıcı olması, pankeklerin yeterince kabarmamasına ve uzunlamasına yayılmasına neden olabilir 23. Hamur, boza kıvamında, biraz daha yoğun olmalıdır 2.
- Aşırı Çırpma: Hamuru karıştırırken fazla çırpmak, içindeki glutenin aşırı aktive olmasına ve pankeklerin sertleşmesine yol açabilir 25.
- Yanlış Tavada Pişirme: Uygun olmayan bir tavada veya fazla yağ kullanarak pişirme, pankeklerin uzun ve yassı olmasına sebep olabilir 1. Tavanın altı ilk etapta orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: