Buradasın
Palu'nun neyi meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palu'nun meşhur olan bazı yöresel lezzetleri ve kültürel varlıkları şunlardır:
- Harput Köftesi: Bulgur, kıyma, soğan ve baharatlarla yapılan, domates sosuyla pişirilen geleneksel bir yemektir 1.
- İçli Köfte: Dışı ince bulgur hamuruyla kaplanan, içi kıyma, ceviz ve baharat karışımıyla doldurulan bir yemektir 1.
- Keşkek: Buğday ve etin uzun saatler pişirilerek yapılan geleneksel bir yemektir 1.
- Tarhana Çorbası: Yoğurt, un, kırmızı biber ve buğdayın kurutularak elde edilen tarhana hamurunun pişirilmesiyle yapılan bir çorbadır 1.
- Lobik Çorbası: Mercimek, bulgur ve soğan kullanılarak yapılan, tereyağı ve baharatlarla tatlandırılan besleyici bir çorbadır 1.
- Palu Kalesi: Urartulardan kaldığı sanılan tarihi bir kaledir 35.
- Cemşitbey Camii ve Türbesi: İlçenin önemli dini yapılarındandır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: