Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paçanga böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yufka 14;
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 14;
- 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 14;
- 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) 14;
- 2 adet yeşil biber (doğranmış) 14;
- 2 su bardağı ayçiçek yağı (börekleri kızartmak için) 1.
Yapılışı:
- Yufkaları üst üste serin ve dörde bölün, böylece sekiz üçgen yufka parçası elde edin 14.
- Pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberleri bir kasede karıştırın 14.
- Üçgen yufka parçalarının geniş kısmına iç harçtan yaklaşık 1-2 yemek kaşığı ekleyin 1.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın 14.
- Yufkanın ucunu suyla ıslatıp kapatın 1.
- Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın 1.
- Hazırladığınız paçanga böreklerini altın rengi olana kadar kızartın 1.
- Kağıt havlu serili bir tabakta 2-3 dakika beklettikten sonra servis edin 1.
Fırında pişirme önerisi: Paçanga böreklerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: