Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paçanga böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet yufka 12;
- 150 g pastırma (çemensiz tercih edilir) 1;
- 150 g rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış) 1;
- 1 adet kapya biber (isteğe bağlı, ince doğranmış) 1;
- 1 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış, küp doğranmış) 1;
- Kızartmak için sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Geniş bir kasede doğranmış pastırma, biberler, domates ve kaşar peynirini karıştırın 1.
- Her bir yufkayı 4-6 üçgen parçaya bölün (sigara böreği gibi) 1.
- Üçgen yufkanın geniş kısmına iç harçtan koyun 1.
- Kenarlarını içe katlayarak sıkıca sarın 1. Ucunu hafif suyla ıslatıp yapıştırın 1.
- Derin bir tavada yağı kızdırın 1. Börekleri altın rengini alana dek (her iki tarafı da) kızartın 1.
- Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
Alternatif bir tarif:
- Yufkayı düz bir zemine serip 8 eşit üçgen kesin 2.
- Hazırladığınız iç harcı yufkaların içerisine ekleyin 2.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın 2.
- Hazırladığınız yufkaları önce yumurta sarısına, sonra galeta ununa bulayın 2.
- Kızgın yağın içerisine börekleri alın ve her tarafını eşit şekilde pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: