Buradasın
Özbek mantısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özbek mantısının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun sert olması: Hamurun sert bir kıvamda yoğurulması, mantının şeklinin bozulmaması ve pişerken dağılmaması için önemlidir 15.
- İç harcın hazırlanması: İç harcın kuru olmaması, mantının lezzetli olması için önemlidir 5. Bu yüzden iç harca yağ ve soğan bol konulmalıdır 5.
- Baharatlar: Baharatlar damak zevkine göre ayarlanabilir 5.
- Pişirme yöntemi: Özbek mantısı, özel 5 kattan oluşan bir buhar tenceresinde pişirilir 5. Buhar tenceresi yoksa, tencerenin üzerine koyacağınız metal süzgeç de mantıları pişirme noktasında işe yarayabilir 5.
- Pişirme süresi: Kaynadıktan sonra altı kısılmalı ve arada bir suyu kontrol edilerek 40 dakika pişirilmelidir 5.
- Servis: Mantılar, sarımsaklı yoğurt veya yağlı sos ile servis edilebilir 5. Ayrıca, üzerine kuru nane veya pul biber de serpilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: