Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı'da mutfak ve kadın ilişkisi şu şekilde özetlenebilir:
- Kadınların Mutfaktaki Rolü: Osmanlı kadınları, mutfak kültüründe önemli bir yere sahipti 23. Tatlı, şerbet ve çeşitli yemekler yaparak ailenin ve misafirlerin ihtiyaçlarını karşılarlardı 24. Ayrıca, kadınlar arasında yemek hazırlığı sırasında dayanışma ve paylaşım örnekleri görülürdü 2.
- Saray Mutfağı: Saray mutfağında da kadınlar aktif olarak yer alırdı 4. Sultana yapılacak yemeklerin pişirildiği "Matbah-ı Has" bölümünde çalışacak görevliler özenle seçilirdi 4.
- Ekonomik Katkı: Kadınlar, dokuma, ip eğirme, örgücülük gibi işlerde çalışarak hem kendi geçimlerini sağlar hem de aile bütçesine katkıda bulunurlardı 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: