Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Optimal beslenme, minimum sağlık riski ve maksimum iyi hal veya sağlığı hedefleyen beslenme biçimidir 2.
Bu beslenme türünde:
- Besin çeşitliliği önemlidir; farklı renklerde besinler tüketmek önerilir 1.
- Tam tahıl ürünleri, kurubaklagil ve sebze-meyve tüketimi artırılmalıdır, çünkü bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir 1.
- Et tüketiminde kırmızı et yerine beyaz et tercih edilmeli ve haftada iki kez balık tüketilmelidir 1.
- Yağ, doymuş yağ ve kolesterol alımı azaltılmalıdır 12.
- Tuz ve şeker tüketimi sınırlandırılmalıdır 12.
- Günde 8-10 bardak su içilmelidir 1.
Optimal beslenme, diyetin kişinin özel durumları göz önünde bulundurularak bir diyetisyen tarafından hesaplanmasını gerektirir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: