Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Norveç'in en meşhur yemeği, Fårikål olarak bilinen, koyun eti ve lahananın birleşiminden oluşan ulusal yemektir 125.
Diğer meşhur Norveç yemekleri:
- Kjottkaker: Kıyma, zencefil, hindistan cevizi ve biber karışımından yapılan bir köfte çeşididir 12.
- Rommegrot: Un, süt, tuz ve ekşi krema ile hazırlanan, şeker ve tarçınla servis edilen bir lapa yemeğidir 12.
- Lapskaus: Havuç, patates, pırasa ve sığır etinden yapılan bir güveç yemeğidir 12.
- Persetorsk: Morina, dereotu, pastırma, tuz, şeker, bezelye, krema ve sirkeden oluşan geleneksel bir yemektir 12.
- Gravlaks: Tuz, şeker ve kişniş ile marine edilmiş somon veya ringa balığıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: