Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Norveç kahvaltısında genellikle şu yiyecekler tüketilir:
- Brunost (kahverengi peynir) 14. Kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilir 4.
- Flatbrød 14. Kurutulmuş gevreklerin üzerine ekşili krema, reçel ve et eklenerek hazırlanan bir kanepe türüdür 1.
- Lefse 14. Patatesle hazırlanan ince bir krep veya gözleme türüdür 4. Genellikle tereyağı, şeker ve tarçınla veya tuzlu malzemelerle servis edilir 4.
- Syltetøy (reçel) 14. Ahududu, yaban mersini ve çilek gibi orman meyvelerinden yapılan bir reçeldir 4.
- Tüpte havyar 14. Marketlerde küçük tüpler halinde satılan bir havyar türüdür 1.
- Somon füme 2. Genellikle ekmek üzerinde soslarla birlikte servis edilir 2.
- Çiftçi omleti 2. Sebze ile hazırlanan doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneğidir 2.
Ayrıca, kahvaltıda yoğurt, granola ve taze meyveler de sıklıkla tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: