Puding tarifi yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır farketmez) - 1/2 su bardağı kakao - 3/4 su bardağı şeker - 2 yumurta sarısı - 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Derin bir tencerede nişasta, şeker ve kakaoyu karıştırın. 2. Sütü yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da çırpın. 3. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın. 4. Ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 5. Tereyağını ekleyip eriyene kadar pişirmeye devam edin ve ateşten alın. 6. El çırpıcısıyla el dayanacak ısıya gelene kadar çırpın (5-6 dakika yeterli oluyor). 7. Kuplara paylaştırıp soğuduktan sonra servis yapın. Alternatif olarak, 4 kişilik ev yapımı puding tarifi için şu malzemeler ve yapılışı da kullanılabilir: Malzemeler: - 4 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 8 yemek kaşığı toz şeker - 4 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilya - 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Derin bir tencere içine 4 su bardağı süt dökün. 2. Üzerine 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta koyun. 3. Daha sonra 8 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 4. Son olarak 4 yemek kaşığı kakao ekleyin. 5. Tencereyi ocak üzerine alın ve tel çırpıcı ile iyice çırpın. 6. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 7. Puding piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup iyice karıştırın. 8. Hazırladığınız pudingi kuplara ya da bardaklara paylaştırıp, oda ısısında ılımaya bırakın. 9. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.