Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nar kabuğundan çay yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 4. 2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğu, 2 su bardağı sıcak su, yarım sıkılmış limon ve bir tutam kurutulmuş nane gereklidir 4.
- Demleme 4. 2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğu, bir bardak kaynar su eklenerek kapalı bir cam fincanda 10 dakika demlenir 4.
- Servis 4. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra yarım limon ve kurutulmuş nane eklenerek servis edilir 4.
Nar kabuğu, güçlü etkilere sahip olması sebebiyle kontrolsüz bir şekilde tüketilmemesi gereken bir gıdadır 5. Bu bitkiyi güvenli bir şekilde tüketmek için ilk olarak doktorla görüşülmesi ve sağlığın nar kabuğu tüketimine uygun olup olmadığının öğrenilmesi önerilir 5.
Ayrıca, aşağıdaki kaynaklarda farklı nar kabuğu çayı tarifleri de bulunmaktadır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: