• Buradasın

    Nar baharat nerede üretiliyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nar Baharat ürünleri, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan üretim tesislerinde üretilmektedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi baharatlar Türkiye'de üretiliyor?

    Türkiye'de üretilen bazı baharatlar şunlardır: Pul biber: En çok Gaziantep ve Islahiye'de üretilir. Kimyon: Konya ve Polatlı'da yetiştirilir. Kekik: Toros Dağları ve Ege Bölgesi'nde üretilir. Nane: Anadolu ve Mısır'da, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yetiştirilir. Susam: Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu'da üretilir. Safran: Sadece Safranbolu'da üretimi yapılır. Kişniş: Denizli, Mardin, Gaziantep, Burdur, Konya, Eskişehir, Niğde ve Ankara'da yetiştiriciliği yapılır. Zerdeçal: Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Karanfil: Özellikle Antalya ve Mersin'de yetiştirilir.

    Hangi baharatlar hangi bitkiden yapılır?

    Bazı baharatların hangi bitkilerden yapıldığı: Kekik ve nane - bitkinin yaprağından yapılır; Zencefil ve zerdeçal - bitkinin kökünden elde edilir; Çörek otu, haşhaş ve susam - bitkilerin tohumundan yapılır; Karabiber, kırmızı biber, kimyon - bitkinin meyve kısmından üretilir.

    En iyi nar nerede yetişir dünyada?

    Dünyada en iyi narın yetiştiği yerler arasında öne çıkanlar şunlardır: 1. Hindistan: Dünya genelinde önemli bir nar üreticisi olup, özellikle Maharashtra, Karnataka ve Gujarat gibi eyaletlerde geniş çapta nar tarlaları bulunmaktadır. 2. İran: Nar üretimi açısından önemli bölgelerden biridir. 3. Çin: İklim çeşitliliği sayesinde farklı nar çeşitlerinin yetiştirilmesine olanak sağlar ve önemli bir nar üreticisidir. 4. Türkiye: Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde nar yetiştiriciliği yapılmaktadır. 5. İspanya: Murcia bölgesi, Akdeniz güneşinin etkisiyle narların lezzet ve tat bakımından olgunlaştığı bir bölgedir.