• Buradasın

    Naked cake içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Naked Cake (kaplamasız pasta) içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    1. Pandispanya: Pastanın temel yapı taşı, genellikle kek tabanı kullanılır 35.
    2. Krema: Pastacı kreması yerine, şekerli şanti veya ekşi krema gibi daha hafif kremalar tercih edilir 13.
    3. Meyve: Muz, çilek gibi meyveler katlar arasına veya üzerine süslemek için kullanılır 14.
    4. Süsleme: Taze çiçekler veya şeker hamurundan yapılmış çiçekler gibi süslemeler yapılabilir 14.
    Bu malzemeler, pastanın üzerini kapatmadan ve fazla süse boğmadan, sade ve şık bir görünüm kazanmasını sağlar 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Orman meyveli naked cake nasıl yapılır?

    Orman Meyveli Naked Kek Tarifi: Malzemeler: - 1 pandispanya keki - 1 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı nişasta - 4 yemek kaşığı toz şeker - 1 paket vanilya - 2.5 su bardağı süt - 1 yumurta sarısı - 1 paket toz kremşanti Çikolata sosu için: - 100 ml krema - 150 g sütlü ya da bitter çikolata Üzeri için: - Böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, kumkuat - Nane yaprakları Yapılışı: 1. Bir sos tenceresine un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı koyun. 2. Üzerine sütü ve yumurta sarısını ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. 3. Orta ateş üzerine alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 4. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak ılındırın. 5. Ilınan kremaya toz kremşantiyi ekleyin ve mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın. 6. Üzerinin kabuk tutmaması için streç filmle yüzeyini kaplayın ve buzdolabında soğutun. 7. Kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtın. 8. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyin ve ocaktan alın. 9. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. 10. İyice soğuyana kadar bekletin. 11. Pandispanya kekini 3 ya da 4 kat olacak şekilde kesin. 12. Aralarına hazırladığınız kremadan sürerek üst üste katları yerleştirin. 13. En üste de kalan kremadan sürüp çikolata sos dökün. 14. Üzerini orman meyveleri ve nane yaprakları ile süsleyin. 15. Dilimleyerek servis yapın.