Mutfakta sebze ve meyveleri saklamak için şu yöntemler kullanılabilir: Meyveler: Muz, ananas, narenciye gibi meyveler oda sıcaklığında saklanabilir. Çilek, üzüm gibi hassas meyveler buzdolabında daha uzun süre taze kalır. Etilen gazı salgılayan muz, elma, avokado gibi meyveleri diğerlerinden ayrı veya onlarla birlikte tutmak gerekebilir. Plastik poşet yerine delikli kağıt veya bez torbalar tercih edilmelidir. Sebzeler: Domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, mısır, patates ve soğan gibi sebzeler oda sıcaklığında saklanmalıdır. Marul, ıspanak gibi yapraklı sebzeler buzdolabının sebzelik bölmesinde saklanabilir. Soğan ve sarımsak, güneşten uzak, delikli sepet içinde, nemden uzak bir ortamda saklanmalıdır. Doğranmış sebzeler, oksijenle temasının kesilmemesi için sulu bir kapta saklanmalı ve 3 gün içinde tüketilmelidir. Sebzelerin ve meyvelerin nefes aldığını unutmamak gerekir.