Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta sebze ve meyveleri saklamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Meyveler:
- Muz, ananas, narenciye gibi meyveler oda sıcaklığında saklanabilir 12.
- Çilek, üzüm gibi hassas meyveler buzdolabında daha uzun süre taze kalır 12.
- Etilen gazı salgılayan muz, elma, avokado gibi meyveleri diğerlerinden ayrı veya onlarla birlikte tutmak gerekebilir 12.
- Plastik poşet yerine delikli kağıt veya bez torbalar tercih edilmelidir 12.
- Sebzeler:
- Domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, mısır, patates ve soğan gibi sebzeler oda sıcaklığında saklanmalıdır 13.
- Marul, ıspanak gibi yapraklı sebzeler buzdolabının sebzelik bölmesinde saklanabilir 23.
- Soğan ve sarımsak, güneşten uzak, delikli sepet içinde, nemden uzak bir ortamda saklanmalıdır 3.
- Doğranmış sebzeler, oksijenle temasının kesilmemesi için sulu bir kapta saklanmalı ve 3 gün içinde tüketilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: