Buradasın
Mutfakta kullanılan plastik kesme tahtalarının renk ayırımları neye göre yapılmıştır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan plastik kesme tahtalarının renk ayırımları, çapraz bulaşmayı önlemek ve gıda hijyenini sağlamak amacıyla uluslararası standartlara göre yapılmıştır 14.
Renkler ve kullanım amaçları:
- Kırmızı: Çiğ kırmızı et 124.
- Mavi: Çiğ deniz ürünleri 124.
- Sarı: Çiğ beyaz et (tavuk, hindi) 124.
- Yeşil: Sebze ve meyveler 124.
- Kahverengi: Pişmiş etler ve pişmiş yiyecekler 124.
- Beyaz: Süt ürünleri ve unlu mamuller 124.
- Mor: Alerjen içermeyen ürünler veya özel diyet gıdaları 1.
- Siyah veya gri: Genel temizlik veya çöp işleme alanları 1.
Bu sistem, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) prensipleri çerçevesinde uygulanmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: