Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı renk kesme tahtaları ve kullanım amaçları:
- Kırmızı: Çiğ kırmızı et (sığır, kuzu, dana) için 12.
- Mavi: Çiğ deniz ürünleri (balık, karides, midye vb.) için 12.
- Sarı: Çiğ beyaz et (tavuk, hindi) için 12.
- Yeşil: Tüm meyve ve sebzeler için 12.
- Kahverengi: Pişmiş etler ve pişmiş yiyecekler için 12.
- Beyaz: Süt ürünleri, unlu mamuller ve ekmek için 12.
- Mor: Alerjen içermeyen ürünler veya özel diyet gıdaları için 1.
- Siyah veya gri: Genel temizlik veya çöp işleme alanları için 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: