Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan plastikler genellikle şu türlerdir:
- Polipropilen (PP) 5. BPA (Bisfenol A) içermez ve gıda ile temasa uygundur 5.
- Polietilen (PE) 5. Gıda ambalajlarında kullanılan güvenli bir plastik çeşididir 5.
- Akrilik (PMMA - Pleksiglas) 5. Toksik madde içermez ve mobilya tasarımlarında cam yerine kullanılır 5.
Plastik mutfak malzemeleri, hafifliği ve uygun fiyatlarıyla oldukça popülerdir 1. Çatal, bıçak, kepçe gibi mutfak gereçlerinde sıkça kullanılan plastik, özellikle yemekleri karıştırma ve sunma işlerinde idealdir 1. Ancak plastik, yüksek sıcaklıklara dayanıklı olmadığı için pişirme aşamasında kullanılmamalıdır 1.
Ayrıca, silikon da plastik bir malzeme olarak mutfakta kullanılır 2. Silikon, camın da ham maddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir 2. Oldukça elastik olan yapısından dolayı ilginç bir şekilde yüksek sıcaklıklarda erimeden kullanılabilir 2.
Mutfakta kullanılan plastik ürünlerin içeriklerinin mutlaka incelenmesi ve sağlık açısından en doğru kararın verilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: