Buradasın
Mutfakta kullanılan kesim teknikleri kaça ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan kesim teknikleri sekize ayrılır 1:
- Julienne (Jülyen) 12. Ortalama 5 cm uzunluğunda ve ince şeritler halinde kesme tekniği 1.
- Brunoise 12. 3x3 eşit küpler halinde kesme tekniği 1.
- Paysenne 1. Üçgen, dikdörtgen veya daire şeklinde 3 mm aralıklarla kesme tekniği 1.
- Dice 12. Brunoise gibi eşit aralıklarla, isteğe göre 2x2 cm (büyük küp), 12x12 mm (orta küp), 6x6 mm (küçük küp) halinde kesme tekniği 1.
- Chiffonade 12. Ispanak, nane gibi sebzelerin yapraklarının rulo hale getirilerek ince halde kesilmesi 1.
- Rondelle 1. Kalınlığı ve çapı değişkenlik gösterse de yuvarlak formda kesme tekniği 1.
- Vichy 12. Bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklinde kesme yöntemi 1.
- Mire Poix 12. Kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapının iri küpler halinde kesilmesi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: