Buradasın
Mutfakta kullanılan terimler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı temel terimler şunlardır:
- Zest: Portakal, limon ve misket limonu gibi turunçgillerin dış kabuğu 1.
- Gastronom: Dört köşeli plastik veya metal küvetler 1.
- Deep Fry: Bol yağda kızartma işlemi 1.
- Mizanplas: Mutfakta bütün malzemeleri yerine koyma 1.
- Torşon: Mutfak çalışanlarının kullandığı kurulama malzemesi ve sıcak maddeleri tutmaya yarayan bez 12.
- Ru: Tereyağı ve unun kavrulmasıyla oluşturulan sos 12.
- Blanch Etmek: Sebzelerin şok haşlama veya ağartma işlemi 12.
- Mantolama: Tavada pişecek yiyeceklerin tereyağına bulanması 1.
- Mühürleme: Et ve sebzelerin yüksek ısıda kısa süreli pişirilmesi 12.
- Terletme: Sebzelerin az miktarda su ile yumuşayana kadar pişirilmesi 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: