Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan kepçeler, kullanım amacına ve malzemesine göre farklılık gösterir:
- Kullanım amacına göre:
- Servis kepçeleri 4. Sıcak ve soğuk yemeklerin dökülmeden ve şık bir biçimde servis tabaklarına aktarılmasını sağlar 4.
- Delikli kepçeler 4. Kızartma ve haşlama yemeklerinde, su veya yağ içerisindeki gıda malzemelerinin bu sıvılardan arındırılarak dışarı alınmasını sağlar 4.
- Sos kepçeleri 4. Yeterli miktarda sosu, dökmeden yemeğin üzerine aktarmayı sağlar 4.
- Dondurma kepçeleri 4. Çelik, plastik ve polikarbon modelleri ile dondurma servislerinde kullanılır 4.
- Malzemesine göre:
- Plastik kepçeler 35. Hafifliği ve uygun fiyatlarıyla tercih edilir 3.
- Çelik kepçeler 35. Dayanıklılığı ve ısıyı iyi iletmesi nedeniyle profesyonel mutfaklarda sıkça kullanılır 35.
- Silikon kepçeler 35. Esnek yapısı sayesinde tencerelerin her noktasına kolayca ulaşabilir 5.
- Ahşap kepçeler 35. Gıda ile doğrudan temas eden ürünlerde tercih edilir 3.
Ayrıca, paslanmaz çelik, alüminyum, gümüş ve melamin gibi malzemelerden yapılan kepçeler de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: