Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı bıçak türleri şunlardır:
- Şef bıçağı 125. Doğrama, kıyma, dilimleme, ezme gibi birçok işi tek başına ve hızla halledebilir 2.
- Soyma bıçağı 125. Sebze ve meyve soyma işlemleri için kullanılır 1.
- Ekmek bıçağı 125. Dişli yapısıyla kabuklu ve yumuşak dokulu yiyeceklerin kesiminde kullanılır 1.
- Fileto bıçağı 15. Balık ve et fileto işlemleri için özel olarak tasarlanmıştır 1.
- Et doğrama bıçağı 15. Büyük et parçalarını kesmek için kullanılır 1.
- Sıyırma bıçağı 5. Deriyi et ya da kemikten ayırmaya yarar 5.
- Peynir bıçağı 5. Delikli yapısı sayesinde peynirin bıçağa yapışmasını önler 5.
- Santoku bıçağı 23. Japon kökenli bu bıçak, sebzeleri ince ince doğramak için harikadır 2.
- Satır 4. Metal kısmın genellikle 15 cm ila 20 cm arasında olduğu bu ağır bıçaklar, kırmızı etlerin ya da tavuk etlerinin kesilmesini ya da kemiklerinden ayrılmasını sağlar 4.
Bıçak seçerken malzeme kalitesi, boyut ve ağırlık, sap ergonomisi gibi faktörlere dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: