Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı temel bıçak çeşitleri şunlardır:
- Paring Knife (Soyma Bıçağı): Sebze ve meyve soymak, doğramak için kullanılır 12.
- Carving Knife (Et Bıçağı): Pişmiş etleri ince dilimlemek için kullanılır, genellikle 20-38 cm uzunluğundadır 12.
- Chef’s Knife (Şef Bıçağı): Doğrama, dilimleme ve kıyma gibi birçok işlevi yerine getiren çok amaçlı bir bıçaktır 12.
- Boning Knife (Sıyırma Bıçağı): Eti kemikten ayırmak ve kemikli tavuk dilimlemek için kullanılır, 12-20 cm uzunluğundadır 12.
- Bread Knife (Ekmek Bıçağı): Ekmek, kek ve pandispanya gibi unlu mamülleri ezilmeden kesmek için kullanılır, 30-35 cm uzunluğundadır 12.
- Cleaver (Satır): Eti kemiği ile birlikte kesebilmek için kullanılan ağır bir bıçaktır 12.
- Santoku Bıçağı: Japon mutfağında kesme, doğrama ve dilimleme için kullanılan çok amaçlı bir bıçaktır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: