Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta glutensiz ürünler için şu saklama önerileri dikkate alınabilir:
- Ayrı dolaplar ve saklama alanları: Glutensiz besinler için ayrı dolaplar ve saklama alanları oluşturmak idealdir 3.
- Buzdolabı: Ortak kullanılan buzdolaplarında, glutensiz gıdaları üst raflarda saklamak, gluten içeren gıdalardan bulaşma riskini azaltabilir 3.
- Hava geçirmez kaplar: Glutensiz ürünler, serin ve kuru bir yerde, hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır 4.
- Plastik poşetlerden kaçınma: Glutensiz ekmek gibi ürünler, plastik poşetlerde saklanmamalıdır; bu, ekmeğin içinde nem birikmesine ve küf oluşumuna neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: