Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz mutfak tezgahı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Ayrı Alanlar: Glutensiz ve glutenli yiyeceklerin hazırlanması için ayrı alanlar oluşturulmalıdır 12.
- Temizlik: Tezgah ve diğer yüzeyler, gluten bulaşmasını önlemek için her kullanımdan önce ve sonra iyice temizlenmelidir 13.
- Özel Gereçler: Glutensiz yiyecekler için ayrı doğrama tahtaları, bıçaklar ve mutfak eşyaları kullanılmalıdır 12.
- Hava Geçirmez Saklama: Glutensiz gıdalar, hava geçirmez torbalarda veya kaplarda saklanmalıdır 13.
- Çapraz Bulaşmaya Dikkat: Glutenli yiyeceklerin temas ettiği bezler, fırın eldivenleri ve önlükler glutensiz yemek yaparken kullanılmamalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: