Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz bir mutfak tezgahı için aşağıdaki özelliklere dikkat edilmelidir:
- Ayrı Alan: Glutenli ve glutensiz gıdalar için ayrı tezgahlar oluşturulmalıdır 13.
- Temizlik Bezleri ve Süngerler: Tezgahların temizliği için ayrı bez ve süngerler kullanılmalıdır 13.
- Doğrama Tahtaları: Glutensiz gıdalar için ayrı doğrama tahtaları olmalıdır 3.
- Pişirme Araçları: Glutensiz gıdalar ayrı tencere ve tavalarda pişirilmeli ve ayrı mutfak eşyalarıyla servis edilmelidir 3.
- Yağlı Kağıt: Tost makinesi veya ekmek kızartma makinesi kullanılamıyorsa, yağlı kağıt kullanılmalıdır 3.
- Pürüzlü Yüzeyler: Tahta, plastik, teflon gibi pürüzlü yüzeyli malzemeler ve zor temizlenen ızgaralar ortak kullanılmamalıdır 3.
- Hava Dolaşımı: Glutensiz gıdalar, diğer gıdaları kızartmak için kullanılan yağda kızartılmamalı ve aynı fanlı fırında pişirilmemelidir 3.
Bu önlemler, glutenin çapraz bulaşmasını önleyerek güvenli bir mutfak ortamı sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: