Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Monako'da ne yenir ve ne içilir konusunda öne çıkan bazı seçenekler şunlardır:
Yemekler:
- Fougasse: Kokulu portakal çiçeği suyu ile hazırlanmış, fındık, badem ve anasonla zenginleştirilmiş bir yemek 13.
- Socca: Nohut unlu gözleme 13.
- Barbagiuan: Pirinç ve balkabağı ile doldurulmuş bir çeşit hamur 13.
- Stocafi: Kurutulmuş morina balığı, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan geleneksel bir yemek 2.
- Confit de Canard: Ördek konfi, kendi yağı ile pişirilmiş ördek eti 4.
İçecekler:
- Champagne: Monako'da şampanya, resmi içecek olarak kabul edilir ve birçok restoranda bulunur 35.
- Saint-Hanorat: Adından dolayı 5. yüzyıldan beri bir keşiş topluluğuna ev sahipliği yapan adada üretilen üzümlerden yapılan şarap 4.
- Soixante Quinze: Cin, şampanya, şeker ve limon suyu ile oluşturulan bir kokteyl 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: