Monako'da ne yenir ve ne içilir konusunda öne çıkan bazı seçenekler şunlardır: Yemekler: 1. Fougasse: Kokulu portakal çiçeği suyu ile hazırlanmış, fındık, badem ve anasonla zenginleştirilmiş bir yemek. 2. Socca: Nohut unlu gözleme. 3. Barbagiuan: Pirinç ve balkabağı ile doldurulmuş bir çeşit hamur. 4. Stocafi: Kurutulmuş morina balığı, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan geleneksel bir yemek. 5. Confit de Canard: Ördek konfi, kendi yağı ile pişirilmiş ördek eti. İçecekler: 1. Champagne: Monako'da şampanya, resmi içecek olarak kabul edilir ve birçok restoranda bulunur. 2. Saint-Hanorat: Adından dolayı 5. yüzyıldan beri bir keşiş topluluğuna ev sahipliği yapan adada üretilen üzümlerden yapılan şarap. 3. Soixante Quinze: Cin, şampanya, şeker ve limon suyu ile oluşturulan bir kokteyl.