• Buradasın

    Molfi için hangi un kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A baker's hands dusted with flour carefully rolling out a thin, golden sheet of milföy dough on a wooden countertop in a sunlit Turkish kitchen.
    Milföy hamurunda genellikle yüksek protein içeriğine sahip buğday unu kullanılır 14.
    Tam buğday unu gibi alternatifler de tercih edilebilir 3.
    Unun kalitesi, hamurun kıvamı ve son ürünün lezzeti üzerinde doğrudan etkilidir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Molfi hamuru nasıl yapılır?

    Milföy hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 fincan sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı limon suyu; 250 gram margarin; 1/5 su bardağı su. Yapılışı: 1. Un, yağ, tuz, limon suyu ve su ile hamuru yoğurun. 2. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. 3. Hamuru dikdörtgen şekilde açın. 4. Margarini (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 eşit parçaya bölün ve her birini hamurun üzerine sürün. 5. Hamuru önce uzun kenarlardan üçe, daha sonra kısa kenardan üç eşit parçaya katlayın. 6. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin. 7. Bu işlemi kalan iki parça margarin için de 15 dakika ara ile tekrarlayın. 8. İsterseniz kare parçalar keserek hemen kullanabilir veya hamuru dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Milföy hamurunu yaparken, hamurun bütün olarak kalması ve bölünmemesi önemlidir.