Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 2.5 su bardağı un 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı soğuk su 1;
- 250 gram tereyağı (buzdolabında soğutulmuş) 1;
- Un (tezgahı unlamak için) 1.
Yapılışı:
- Unu ve tuzu bir karıştırma kabına alın 1. Soğuk suyu ekleyerek karıştırın 1. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru unlanmış bir tezgah üzerine alın ve dikdörtgen bir şekil verin 1. Yaklaşık 1 cm kalınlığında açın 1.
- Buzdolabında soğutulmuş tereyağını unlanmış tezgahın ortasına koyun 1. Hamurun üzerini kapatmak için tereyağını kapatın 1.
- Hamurunuzu üç kat katlayın 1. İlk olarak ortadaki kısmı üzerine katlayın, sonra diğer ucunu da üzerine katlayın 1. Bu, üç katlı bir katman oluşturur 1.
- Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 1. Bu, tereyağının sertleşmesine ve hamurun katmanlarının oluşmasına yardımcı olur 1.
- Katlama işlemini iki kez daha tekrarlayın 1. Her seferinde hamuru 30 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru toparlayın, streç filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 1.
- Hamuru açın ve istediğiniz şekli verin 1.
Milföy hamuru yaparken malzemelerin soğuk olması önemlidir, çünkü bu, tereyağının katmanlara ayrılmasına yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: