• Buradasın

    Mısır şuruplu ürünler hangileri?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A colorful table in a Turkish kitchen displays a fizzy drink, a jar of strawberry jam, a bottle of barbecue sauce, a scoop of ice cream, and a stack of crackers, all bathed in warm sunlight.
    Mısır şurubu içeren bazı ürünler:
    • İçecekler: Gazlı içecekler, meyve suları 12.
    • Soslar ve çeşniler: Barbekü sosları, hardal sos, ketçap, mayonez 12.
    • Fast food: Tatlı içeren fast food ürünleri 1.
    • Dondurma: Mısır şurubu ve diğer ilave şekerler bakımından zengin dondurmalar 1.
    • Reçeller ve konserveler: Ahududu, çilek, kiraz ve şeftali reçelleri, meyve konserveleri ve jöleler 12.
    • Ekmek ve krakerler: Rafine karbonhidrat içeren ürünler 1.
    • Pancake şurubu: Gözleme ve pancake gibi tariflerde kullanılan tatlı şuruplar 1.
    • Hazır elma püresi: Ticari elma püreleri 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mısır şurubu neden zararlı?

    Mısır şurubunun zararlı olmasının bazı nedenleri: Yüksek fruktoz içeriği: Mısır şurubu, %80 oranında fruktoz, %20 oranında glikozdan oluşur. Genetiği değiştirilmiş (GDO'lu) mısırdan üretim: Mısır şurubunun büyük bir kısmı, etkileri tam olarak bilinmeyen GDO'lu mısırdan elde edilir. Tokluk hissinin azalması: Mısır şurubu, leptin hormonunun etkisini azaltarak açlık hissinin kontrol edilmesini zorlaştırır. Mısır şurubunun kanserle doğrudan bir ilişkisi bilimsel olarak kanıtlanmamıştır, ancak fruktozun pankreas kanseri hücrelerinin çoğalmasını hızlandırabileceği belirtilmiştir. Sağlık açısından olası riskleri göz önünde bulundurarak, mısır şurubu içeren ürünlerden kaçınılması önerilir.