Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mırralık kahve fincanı olarak da bilinen Türk kahvesi fincanı, şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Malzeme: Porselen, sıcak içecekleri iyi muhafaza ettiği ve sağlıklı olduğu için tercih edilir 13.
- Hacim: Ortalama olarak 90 ml olmalıdır, ancak 60-120 ml arasında değişen hacimler de kullanılabilir 12.
- Biçim: Tabandan yukarı doğru düz veya genişleyen bir kesime sahip, ağzı dar ve tabanı geniş olmalıdır 13. Bu, köpüğün daha hacimli görünmesini sağlar 1.
- Altlık: Fincanın tam olarak oturacağı bir girinti içeren bir altlık olmalıdır 1.
- Kulp: Sıcak servis edilen kahvenin tutuşunu kolaylaştırmak için ince bir kulp bulunmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: