• Buradasın

    Midyeli lahana sarma nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Midyeli lahana sarma, İstanbul mutfağına özgü bir lezzettir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Midye lahana sarması nasıl yapılır?

    Midye lahana sarması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 10 adet haşlanmış lahana yaprağı - 20 adet iç midye - 1 adet portakal - 5 adet defne yaprağı - 10 adet tane karabiber - Bir tutam Akdeniz yeşillikleri İç pilav için: - 1 su bardağı pirinç - 2 adet kuru soğan - 30 gr kuş üzümü - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı yenibahar - 1 yemek kaşığı kuru nane - 1 yemek kaşığı tarçın - Yeterince karabiber ve tuz Yapılışı: 1. İç pilavı hazırlamak için tavada zeytinyağını ısıtın. 2. Islayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırın. 3. Sıcak suyu döküp pişmeye bırakın. 4. Lahana yapraklarına iç pilavı koyup sarıp buhar tenceresine yerleştirin. 5. Portakalı dilimleyip üzerine dizin. Afiyet olsun.