• Buradasın

    Midye şekli nasıl verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Midye şekli vermek için genellikle yufka ve iç harç kullanılarak yapılan bir börek tarifinde şu adımlar izlenir:
    1. Yufkaların Hazırlanması: İlk yufkayı serin ve üzerine sıvı yağ sürün, ikinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirip yağlayın 1. Yufkaları sekiz eşit üçgen parçaya kesin 1.
    2. İç Harcın Konulması: Üçgenin geniş tarafına iç harcı koyun 1.
    3. Midye Şeklinin Verilmesi: Üçgenin köşe noktalarını birleştirerek midye şekli vermeye başlayın 1. Yufkayı kıvırarak birleştirdiğinizde, uç kısmını içe doğru katlayın ki harç dışarı çıkmasın 1.
    4. Pişirme: Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
    Ayrıca, midye tatlısı yapımında da midye şekli verilmektedir 4. Bu tarifte, hamuru açıp üzerine ceviz içi koyup kapatarak midye şekli verilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Midye hamuruna ne konur?

    Midye hamuruna genellikle şu malzemeler konur: İrmik; Un; Yoğurt; Kabartma tozu; Vanilya; Limon rendesi; Yaş maya (isteğe bağlı). Ayrıca, midye böreği için iç harç olarak kıyma, soğan ve baharatlar da kullanılabilir.