Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mezkala ifadesi, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir terim değildir. Ancak, meze olarak bilinen yiyecekler arasında şunlar yer alır:
- Haydari: Yoğurt, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan temel bir meze 13.
- Pancarlı Humus: Pancar ve tahin kullanılarak yapılan bir meze 1.
- Kırmızı Biber Salatası: Közlenmiş kırmızı biber, zeytinyağı ve sirke ile hazırlanan kolay bir tarif 1.
- Mıhlama: Karadeniz bölgesine özgü, mısır unu ve peynirle yapılan bir yemek 2.
- Babagannuş: Közlenmiş patlıcan ve biberle yapılan bir meze 3.
Bu mezeler, genellikle yemeklerin yanında aperatif olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: