Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyveli yoğurtta pıhtının kırılma nedenleri arasında şunlar sayılabilir:
- Meyve ilavesi 12. Pıhtısı kırılmış (stirred tipi) yoğurt üretiminde, meyve karışımı ilavesi sırasında yapı bozulabilir 12.
- Karıştırma hızı ve süresi 1. Karıştırmanın hızı ve süresi, yapının bozulmasına yol açabilir 1.
- Karıştırıcı tipi 1. Kullanılan karıştırıcı türü, pıhtının kırılmasına etki edebilir 1.
- Stabilizatör kullanımı 2. Aşırı stabilizatör ilavesi, yoğurdun yapısını bozabilir 2.
Bu kusurları önlemek için, yoğurt iyi formüle edilmeli ve stabilizatörler dikkatli seçilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: