Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Metal barbeküler, sağlık açısından alaşımsız saf çelik ızgara çeşitleri kullanıldığı için sağlıklı kabul edilebilir 15.
Ayrıca, geleneksel mangallara kıyasla modern metal barbekülerin fazla yağı dışarı attığı, dumanı minimize ettiği ve yiyecekleri doğal formunda pişirdiği belirtilmektedir 3.
Barbekü kullanırken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yanma haznesinin çok fazla doldurulmaması 15.
- Ateşin mutlaka ızgaranın iç kısımlarında yakılması 15.
- Izgara bölümünün kullanım öncesinde ve sonrasında temizlenmesi 15. Temizlik için su kullanılmaması, soğan veya yağ tercih edilmesi 15.
- Ahşap bölümlerin yılda iki defa yağlanması 1.
- Barbekünün çevre ve iklim şartlarından korunması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: