• Buradasın

    Merzifon keşkeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Merzifon keşkeği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 su bardağı buğday 15;
    • 1 su bardağı nohut 15;
    • 350-400 gram dana eti 15;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 15;
    • 1 yemek kaşığı tuz 15;
    • su 15.
    Yapılışı:
    1. Bir gün önceden buğday ve nohut iyice yıkanarak suda bekletilir 1.
    2. Düdüklü tencereye et büyük parçalar halinde doğranarak en alta konulur, üzerine suyu süzülen buğday ve nohut konulur 1.
    3. Tuzu ilave edilerek malzemelerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve çok kısık ateşte 1,30-2 saat pişirilir 1.
    4. Keşkek piştiğinde büyük tahta kaşık yardımı ile ezilir veya robottan geçirilir 1.
    5. Suyunu çok çekmiş ise ezme işlemi sırasında sıcak su eklenebilir 1.
    6. Üzerine salçalı sos gezdirilerek servis edilir 1.
    Merzifon keşkeği, bayram sabahları, düğünlerde ve özel misafirlere ikram edilen besleyici ve doyurucu bir yemektir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Keşkek nedir ve neden yapılır?

    Keşkek, ana malzemesi kabuğu alınmış buğday olan, genellikle düğün, bayram ve diğer özel günlerde yapılan geleneksel bir yemektir. Yapılış amacı: - Birlik ve beraberlik duygusunu kuvvetlendirmek. - Paylaşma duygusunu pekiştirmek. - Yapılacak yere ve yapacak topluluğa bolluk ve bereketin gelmesini sağlamak. Yapılışı: Büyük kazanlarda, buğdayın ve etin uzun süre pişirilmesi ve sürekli karıştırılmasıyla yapılır.

    Keşkek nasıl yapılır?

    Keşkek yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday; 500 gram kemikli et (kuzu veya tavuk); 1 su bardağı haşlanmış nohut; 5-6 su bardağı su; 2 yemek kaşığı tereyağı; Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Buğdayın hazırlanması: Buğdayı bir gece önceden suya koyun. 2. Etin pişirilmesi: Kemikli eti bir tencereye alın, üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatın. 3. Pişirme: Geniş bir tencereye bir gün önceden bekletilip şişmiş olan buğdayları ve yumuşamış etleri ekleyin. 4. Karıştırma: Buğdaylar tamamen yumuşayıp etle bütünleşene kadar karıştırarak pişirin. 5. Servis: Kıvamını aldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökün, isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyin ve sıcak servis yapın. Keşkek, fırında veya düdüklü tencerede de pişirilebilir.