Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Merzifon keşkeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı buğday 15;
- 1 su bardağı nohut 15;
- 350-400 gram dana eti 15;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 15;
- 1 yemek kaşığı tuz 15;
- su 15.
Yapılışı:
- Bir gün önceden buğday ve nohut iyice yıkanarak suda bekletilir 1.
- Düdüklü tencereye et büyük parçalar halinde doğranarak en alta konulur, üzerine suyu süzülen buğday ve nohut konulur 1.
- Tuzu ilave edilerek malzemelerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve çok kısık ateşte 1,30-2 saat pişirilir 1.
- Keşkek piştiğinde büyük tahta kaşık yardımı ile ezilir veya robottan geçirilir 1.
- Suyunu çok çekmiş ise ezme işlemi sırasında sıcak su eklenebilir 1.
- Üzerine salçalı sos gezdirilerek servis edilir 1.
Merzifon keşkeği, bayram sabahları, düğünlerde ve özel misafirlere ikram edilen besleyici ve doyurucu bir yemektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: