Buradasın
Merzifon keşkeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Merzifon keşkeği yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kırık buğday 1;
- 500 gram dana eti 1;
- 1 su bardağı nohut 13;
- 2 litre su 1;
- 1 çay bardağı tereyağı 1;
- Tuz 13;
- Karabiber 1;
- Kırmızı pul biber 1.
Yapılışı:
- Bir gece önceden ıslattığınız buğdayları ve nohutları iyice yıkayın 1.
- Düdüklü tencereye dana etini büyük parçalar halinde en altta gelecek şekilde dizin 1.
- Üzerine suyunu süzdürdüğünüz nohutları ve buğdayı ilave edin 1.
- Çok küçük bir parça tereyağı koyun ve tuzunu ilave ederek karışımın üzerine yaklaşık 3-4 parmak geçecek miktarda soğuk su ilave edin 1.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin 1.
- 2 saatin sonunda keşkeğinizi tahta bir kaşık veya tokmak yardımıyla dövün ve üstüne salçalı sosunu hazırlayarak servis edin 1.
Merzifon keşkeği, Merzifon Belediyesi tarafından 06.12.2011 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: