• Buradasın

    Melek pasta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Melek pastası yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Kedidili ve meyveli melek pastası tarifi:
      • Malzemeler: 1 paket kedidili, 1 kase süt, 1 kutu krema, 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 paket halley atıştırmalık, 1 adet muz, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, çikolata sos ve toz antep fıstığı 1.
      • Yapılışı:
      1. Kedidilleri süte batırılır ve tepsinin tabanına dizilir 1.
      2. Krema ve pudra şekeri katılaşıncaya kadar çırpılır 1.
      3. Halleyler el ile parçalanır ve muzlar küçük küçük doğranır 1.
      4. Cevizlerle birlikte kremaya karıştırılır 1.
      5. Hazırlanan krema kedi dillerinin üzerine yayılır 1.
      6. Tekrardan üzerine bir kat daha süte batırılmış kedi dili dizilir 1.
      7. Tercihen bir gece buzdolabında bekletilir 1.
      8. Servis yapmadan önce üzerine çikolata sos ve toz antep fıstığı ile süslenir 1.
    2. Çilekli melek pastası tarifi:
      • Malzemeler: 400 gr çilek, 200 ml krema, 100 gr labne peyniri, 3 yemek kaşığı pudra şeker, 130 gr kek unu, 1 tutam tuz, 12 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı krem tartar, 1+2/3 su bardağı toz şeker, 2 paket vanilya 25.
      • Yapılışı:
      1. Fırını 180 dereceye ayarlayın 25.
      2. Un ve tuzu bir kapta harmanlayın 2.
      3. Oda ısısındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta 1 dakika kadar mikserle çırpın 2.
      4. Krem tartar ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin 2.
      5. Şekeri azar azar ekleyip 3 dakika daha çırpın 2.
      6. Vanilyaları ilave edip karıştırın 2.
      7. Unu yumurta karışımına ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın 2.
      8. Karışımı ortası boş yüksek bir kek kalıbına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin 25.
      9. Fırından alıp 1 saat soğumaya bırakın [2
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: