Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Melek pastası yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Kedidili ve meyveli melek pastası tarifi:
- Malzemeler: 1 paket kedidili, 1 kase süt, 1 kutu krema, 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 paket halley atıştırmalık, 1 adet muz, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, çikolata sos ve toz antep fıstığı 1.
- Yapılışı:
- Kedidilleri süte batırılır ve tepsinin tabanına dizilir 1.
- Krema ve pudra şekeri katılaşıncaya kadar çırpılır 1.
- Halleyler el ile parçalanır ve muzlar küçük küçük doğranır 1.
- Cevizlerle birlikte kremaya karıştırılır 1.
- Hazırlanan krema kedi dillerinin üzerine yayılır 1.
- Tekrardan üzerine bir kat daha süte batırılmış kedi dili dizilir 1.
- Tercihen bir gece buzdolabında bekletilir 1.
- Servis yapmadan önce üzerine çikolata sos ve toz antep fıstığı ile süslenir 1.
- Çilekli melek pastası tarifi:
- Malzemeler: 400 gr çilek, 200 ml krema, 100 gr labne peyniri, 3 yemek kaşığı pudra şeker, 130 gr kek unu, 1 tutam tuz, 12 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı krem tartar, 1+2/3 su bardağı toz şeker, 2 paket vanilya 25.
- Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın 25.
- Un ve tuzu bir kapta harmanlayın 2.
- Oda ısısındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta 1 dakika kadar mikserle çırpın 2.
- Krem tartar ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin 2.
- Şekeri azar azar ekleyip 3 dakika daha çırpın 2.
- Vanilyaları ilave edip karıştırın 2.
- Unu yumurta karışımına ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın 2.
- Karışımı ortası boş yüksek bir kek kalıbına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin 25.
- Fırından alıp 1 saat soğumaya bırakın [2
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: