Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mazıdağı'nda yenebilecek bazı yöresel yemekler şunlardır:
- Kaburga Dolması: Dana veya kuzu kaburgasının baharatlı pirinç veya bulgur harcıyla doldurulmasıyla yapılır 1.
- Mazıdağı Bulgur Pilavı: Bulgur, soğan, domates, biber, et suyu ve baharatlarla hazırlanır 1.
- İçli Köfte (İkbebet): Bulgur hamurunun içine kıyma, ceviz, soğan ve baharat eklenerek yapılır 15.
- Sembusek: Kıyma, soğan ve baharat karışımıyla hazırlanan iç harcı, ince hamurun içine konulup kapatılarak fırında pişirilir 1.
- Harire Tatlısı: Üzüm pekmezi, un, su ve tarçınla yapılan hafif bir tatlıdır 1.
Ayrıca, Manisa mutfağında da denenebilecek bazı lezzetler şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: