Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mastava — Özbek mutfağının geleneksel bir çorbasıdır 24. Hikayesi, Orta Asya halklarının mutfağında ortaya çıkması ve zamanla gelişmesiyle ilişkilidir 4.
Hazırlanışının bazı özellikleri:
- Genellikle kuzu eti kullanılarak yapılır, ancak dana eti de kullanılabilir 12.
- Et, önce qozon (geleneksel oryantal döküm metal kazan) içinde yüksek ateşte kızartılır 4.
- Daha sonra havuç ve soğan eklenir 4.
- Zirvak (domates ve soğan karışımı) hazırlandıktan sonra, su ile karıştırılarak pirinç ve isteğe bağlı olarak patates eklenir 24.
- Çorbaya cumin, tarhun, kırmızı biber gibi çeşitli baharatlar eklenir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: