Buradasın
Maraş usulü çaman nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş usulü çaman yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg kemik 34;
- yarım kg çemenlik toz biber 3;
- en az 5 baş sarımsak 3;
- 250 gr çemen tozu 3;
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti 2;
- 1 adet büyük boy soğan 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 2;
- 2 yemek kaşığı biber sosu 2;
- tuz, karabiber, pul biber 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2;
- su 2.
Yapılışı:
- Öncelikle kuşbaşı doğranmış dana etini tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun 2.
- Doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Ardından ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun 2.
- Domates salçası, biber salçası ve biber sosunu ekleyip karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek baharatları ekleyin 2.
- Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Etler yumuşayınca tereyağını ekleyin ve ocağın altını kapatın 2.
Çaman, genellikle pilav veya ekmekle servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: