Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş usulü çaman yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg Maraş biberi 2;
- 50 gr 7 çeşit çaman baharatı karışımı (boy, karabiber, tarçın, kimyon, karanfil, yenibahar, zencefil) 2;
- 250 gr dövülmüş sarımsak 2;
- 1 bardak zeytinyağı 2;
- Büyük boy düdüklü tencereyi dolduracak kadar ilikli ve etli dana kol ve bacak kemiği 2.
Yapılışı:
- Kemikler kaynatılır, içindeki iliklerin ve yüzeydeki yağların suyla özleşmesi sağlanır 24.
- Maraş biberi, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar sıcak kemik suyu ile karıştırılır 24.
- Koyu bir yoğurt kıvamına gelene kadar kemik suyu eklenmeye devam edilir 2.
- İri kıyılmış ceviz eklenebilir 2.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kavanozlara konur 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: