Maraş usulü çaman yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg Maraş biberi; 50 gr 7 çeşit çaman baharatı karışımı (boy, karabiber, tarçın, kimyon, karanfil, yenibahar, zencefil); 250 gr dövülmüş sarımsak; 1 bardak zeytinyağı; Büyük boy düdüklü tencereyi dolduracak kadar ilikli ve etli dana kol ve bacak kemiği. Yapılışı: 1. Kemikler kaynatılır, içindeki iliklerin ve yüzeydeki yağların suyla özleşmesi sağlanır. 2. Maraş biberi, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar sıcak kemik suyu ile karıştırılır. 3. Koyu bir yoğurt kıvamına gelene kadar kemik suyu eklenmeye devam edilir. 4. İri kıyılmış ceviz eklenebilir. 5. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kavanozlara konur. Çamanı hazırlarken su kullanılmamalıdır, çünkü su eklenmesi çamanın bozulmasına neden olabilir.