• Buradasın

    Maraş Çaman hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maraş Çaman, Kahramanmaraş yöresine aittir 134.
    Özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde "çaman" veya "çemen" adıyla bilinir 134.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic Turkish kitchen with a steaming copper pot of richly spiced Maraş-style çaman, surrounded by fresh ingredients like garlic, onions, and red pepper flakes, while a wooden spoon rests on the edge.

    Maraş usulü çaman nasıl yapılır?

    Maraş usulü çaman yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg Maraş biberi; 50 gr 7 çeşit çaman baharatı karışımı (boy, karabiber, tarçın, kimyon, karanfil, yenibahar, zencefil); 250 gr dövülmüş sarımsak; 1 bardak zeytinyağı; Büyük boy düdüklü tencereyi dolduracak kadar ilikli ve etli dana kol ve bacak kemiği. Yapılışı: 1. Kemikler kaynatılır, içindeki iliklerin ve yüzeydeki yağların suyla özleşmesi sağlanır. 2. Maraş biberi, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar sıcak kemik suyu ile karıştırılır. 3. Koyu bir yoğurt kıvamına gelene kadar kemik suyu eklenmeye devam edilir. 4. İri kıyılmış ceviz eklenebilir. 5. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra kavanozlara konur. Çamanı hazırlarken su kullanılmamalıdır, çünkü su eklenmesi çamanın bozulmasına neden olabilir.