• Buradasın

    Maraş Çaman hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maraş Çaman, Kahramanmaraş yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Maraş usulü çaman nasıl yapılır?

    Maraş usulü çaman yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg kemik; yarım kg çemenlik toz biber; en az 5 baş sarımsak; 250 gr çemen tozu; 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti; 1 adet büyük boy soğan; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı biber sosu; tuz, karabiber, pul biber; 2 yemek kaşığı tereyağı; su. Yapılışı: 1. Öncelikle kuşbaşı doğranmış dana etini tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun. 2. Doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Ardından ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Domates salçası, biber salçası ve biber sosunu ekleyip karıştırın. 5. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek baharatları ekleyin. 6. Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. 7. Etler yumuşayınca tereyağını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Çaman, genellikle pilav veya ekmekle servis edilir.