Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahramanmaraş'ın en lezzetli balığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Türkiye genelinde en lezzetli balık türleri arasında lüfer, çipura, levrek, palamut, hamsi ve barbun gibi balıklar öne çıkmaktadır 234.
- Lüfer: İstanbul Boğazı’nın incisi olarak bilinir 4.
- Çipura: Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygındır 4.
- Levrek: Hem Akdeniz hem de Karadeniz'de tutulur 3.
- Palamut: Sonbahar aylarında bolca avlanır ve tava ile ızgara için uygundur 4.
- Hamsi: Karadeniz'in simgesi haline gelmiştir 4.
- Barbun: Kızartmalık küçük balıklar arasında en lezzetlilerindendir 4.
En lezzetli balık, kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: